Monday, April 19, 2010

Pantun Penutup Majlis

Aik... pagi-pagi subuh adik Hadzri dah buat panggilan... tapi tak sempat saya jawab... Selepas sampai ke pejabat barulah dapat berhubung semula... Minta tolong ciptakan pantun katanya... untuk majlis penutup majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang... Wah...! jadi emcee rupanya... tengok jam di tangan... ada beberapa minit je... dengan masa yang suntuk dan kebetulan ada tugas mendesak... berikut adalah pantun penutup majlis yang sempat saya karangkan.... (Ish... macam bertanding pula, karang dalam masa.... :)

Madah diungkap santun bitara
Pantun dilantun mengusik hati
Salah dan silap tutur bicara
Pohon diampun seikhlas hati

Tari beradat langkah bertingkah
Kalung suasa menghias dada
Tiba saat kita berpisah
Cemerlang ditingkat jemu tiada

~Nukilan Sanggasari, 19.04.2010, Putrajaya~

Tak pasti Hadzri sempat mengungkapkan pantun ini atau tidak.... Apapun selamat maju jaya... walaupun pantun yang terhasil tidaklah seberapa...

17 comments:

Anonymous said...

Salam kak,
Mohon izin guna pantun rangkap pertama itu ya untuk ucapan penutup majlis kami esok hari. :)

Terima kasih. Semoga kehidupan akak terus diberakati :)
Wassalam.


-shahalamselangor-

Anonymous said...

mohon copy,halalkan ye...hehe..
trime kasih..

Siti Lyana said...

Ya... InsyaAllah, saya halalkan pantun yang diguna...
tapi kalau dapat link ke blog anda berdua, dapatlah menjabat Silaturrahim... :)

Anonymous said...

mohon izin menggunakannya ye..:)

Anonymous said...

Minta izin untuk gunakan pantun ini kendalikan majlis pada esok hari .

-Ahmad Hafidzi

Anonymous said...

minta izin untuk copy pantun ini..

RashiqahRashdan said...

Ambik satu eh :) Untuk pertandingan pidato akan datang.

Unknown said...

salam. mohon izin guna oantun ni ya. terima kasih.

Unknown said...

salam. mohon izin guna oantun ni ya. terima kasih.

Anonymous said...

saya ambil pantun akak untuk ujian lisan SPM tahun ni akak ye. tolong halalkan. out of modal, kak.

Anonymous said...

Salam . Mntk izin utk guna pntun ni ye

Anonymous said...

Saya dan kawan kawan nak minta izin gunakan pantun akak ni okay? Terima kasih daun keladi

Anonymous said...

minta salin ye nak buat karangan...halalkan ye....jangan marah...:-)

Anonymous said...

Mohon copy untuk pidato ye..

Anonymous said...

MOHON GUNA PANTUN UNTUK TEKS EMCEE YA PUAN. JZKK.

najwaa rahim said...

Assalamualaikum.mohon untuk copy pantun ni ye untuk presentation.TQ

najwaa rahim said...

Assalamualaikum.izin kan utk copy pantun ni ye.tq